viernes, 9 de noviembre de 2012

Melmelada de caquis amb anís estrellat

Avui tinc festa a la feina i he decidit aprofitar els caquis que tenim a l'hort. Tenim dos arbres que a l'estiu ens donen ombra i a l'hivern ens embruten el pati amb els caquis que no collim. No ens agrada gaire aquesta fruita perquè és massa dolça pel nostre gust.
El caqui o palosanto és originari de la Xina i del Japó, tot i que cap al 1870 es va introduir a les nostres terres. 
Nutricionalment és una font important d'hidrats de carboni, provitamina A, vitamina C i també ens aporta potasi, magnesi, calci i ferro. 
El caqui es pot congelar sencer, per tant, si ens agrada el podem guardar per l'estiu per ficar-lo en macedònies. També podem congelar-ne la polpa que ens pot ser útil per fer pastissos, barrejar-ho per postres amb iougur, etc. 
Avui hem decidit fer melmelada d'aquesta fruita i afegir-li anís estrellat que li ha donat un toc diferent!
Així que ja tenim un nou producte per oferir-vos!
    

No hay comentarios:

Publicar un comentario